V toplem objemu žameta

Napisal/a: Valentina Vovk, 1. December, 2016

Fotografije, vir internet

Ker nismo več tako daleč od praznikov in priložnostnega okraševanja domov, vam danes predstavljamo žametni trend v opremljanju. Žamet je tkanina, ki v prostor prinese toplino, deluje mehko, vabljivo in predvsem glamurozno, kar je več kot primerno ravno za čas božično-novoletnih praznikov.

Žamet še zdaleč ni samo tkanina, ki so jo oboževale naše babice, ampak je hkrati klasika in trenutni modni komet. Verjetno ste opazili, da je letos zelo navzoč tudi v modi, ki močno vpliva tudi na trende v interierju. Če v prostor vnesemo žametne dodatke ali pa kak kos pohištva, ga v trenutku subtilno nadgradimo.

Fotografije, vir internet

Fotografije, vir internet

Najboljša stvar pri žametu je njegova mehka, vabljiva struktura. Globino tega občutka lahko stopnjujemo z barvo. Aktualne so tako temne – “moody” – barve (temno zelena, modra ali siva …), kot tudi nežnejši pastelni odtenki (roza, bež, pastelno modra …) ali pa drzne barve, kakršni sta recimo barvi fuksije in gorčice. Vse je odvisno od koncepta našega interierja.

Najhitrejši, pa tudi najcenejši način, da v svoje stanovanje prinesemo aktualni trend, je uporaba dekorativnih blazin. Lahko pa v žamet preoblečemo kak star podedovan fotelj in ga na ta način pomladimo. Še bolj luksuzen videz lahko dosežete, če svoje žametne kose kombinirate z medenino oziroma zlato barvo, ki je prav tako trenutno zelo modna.

Fotografije, vir internet

Fotografije, vir internet

Ker pa fotografije pogosto povedo več kot besede, vam tukaj prikazujemo nekaj primerov. Morda spodbudijo vašo domišljijo ali pa si katero izmed idej preprosto sposodite.
Objavljeno v: interier, trendi, opremljanje, žamet, glamur.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi celovito prenovili hišo ali stanovanje ampak ne veste kako?

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …