Užitek v razgledu

Napisal/a: , 1. January, 2011

Foto: celovito.si

Nekateri imajo to srečo, da živijo obdani s prekrasno naravo. Takrat bi naravo najraje pripeljali kar v dnevno sobo. V hiši ne potrebujemo drugega kot le prostor, v katerem lahko uživamo prekrasen razgled. Potrebujemo mir … In to je prostor brez številnih dekoracij, ki bi motile našo osredotočenost na naravo. Zato je to interier brez nepotrebnih okraskov - le čiste linije, ki vabijo v naravo.

Foto: celovito.si

Naloga je bila jasna: dnevni prostor, ki služi kot klop v galeriji in kjer so okenski okvirji živa slika, ki se spreminja z letnimi časi. Dolg, podolgovat prostor smo razdelili na tri dele: kuhinjo z jedilnico, dnevno sobo in delovni kotiček. Jedilnico in dnevno sobo deli (in povezuje) zidana peč z veliko, masivno leseno klopjo, ki poteka okoli stene in na kateri se zlahka pogrejemo v mrzlih zimskih dneh.

Foto: celovito.si

Na drugi strani dnevni del in delovni kotiček predeli knjižna polica s “čipko”. Perforirana stena s čipkastim vzorcem, enako kot stena med kuhinjo in dnevno sobo, hkrati povezuje in ločuje oba dela. Čipka omogoča, da čutimo prostor za steno, vendar ta ohrani dovolj zasebnosti. Čipka pa se hkrati navezuje tudi na tekstilno sedežno garnituro, s katere se odpira razgled na veliko “sliko”.

Foto: celovito.si

Kuhinja, bela kot sneg, je velika in preprosta. Osrednji otok je velika delovna površina, s katere si na vseh koncih deležen pogleda v naravo. Če je pri kuhi potrebna kakšna začimba, jo lahko utrgaš kar na travniku …

Foto: celovito.si

Ko se naveličaš čistosti in narave ter si zaželiš drugačnega doživetja, lahko izstopiš skozi rdeča vrata …

Foto: celovito.si

Objavljeno v: projekti, celovita preobrazba.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi prenovili stanovanje, na novo opremili otroško sobo ali uredili vrt, ampak ne veste kako?
Oglejte si naše pakete ali pa nas pokličite za nasvet na 059 713 620.

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …