Stilska osvežitev: Vintage kuhinja

Napisal/a: Valentina Vovk, 11. July, 2016


Družina nam je poslala fotografijo svoje kuhinje, ki je sicer že stara, vendar zelo dobro ohranjena. Ker za zdaj ne načrtujejo kakšne večje prenove, so nas povprašali za nasvet, kako bi kuhinjo malo osvežili.

Najprej predlagamo, da kuhinjo popolnoma izpraznijo, očistijo in prepleskajo. Predlagamo bel oplesk po stenah, enako tudi za leseno oblogo v okenskih nišah. Tako bi prostor na hitro osvežili, lesena kuhinja pa bi z obnovljenimi ličnicami ob belem ozadju lepše zasijala. S ščepcem barve in premišljeno izbranimi dodatki lahko zaživi v povsem novi luči.

Namesto zaves predlagamo rolete iz kakšnega lepega tekstila, Marimekkovi vzorci bi kar lepo pristajali slogu kuhinje. Kuhinjski pult naj bo prazen, da bo vedno dovolj delovne površine. Na njem je lahko nekaj lepih kuhinjskih predmetov, kot so rezalne deske, pladenj in morda lepe keramične dozice. Na visečih omaricah bi bila zanimivo videti skupina starih vaz in morda še kakšna zelena rastlina.

Stilska osvežitev je bila narejena v sodelovanju z revijo Delo in dom in je bila objavljena v reviji ter na spletni strani. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Objavljeno v: celovito, stilska osvrežitev.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi prenovili stanovanje, na novo opremili otroško sobo ali uredili vrt, ampak ne veste kako?
Oglejte si naše pakete ali pa nas pokličite za nasvet na 059 713 620.

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …