Stilska osvežitev: Predsoba z družabno funkcijo

Napisal/a: Valentina Vovk, 28. February, 2017

Prostor je videti precej neurejen in natlačen. Čeprav je v njem ob veliki tridelni omari še nekaj dodatnih shranjevalnih površin, nas ob vstopu obide vtis natrpanosti. Večina odlagalnih površin je zasedena, računalniški kotiček je izjemno majhen in stisnjen med omaro in okrasni zidec. Nam se ta ne zdi potreben, vendar je družini zelo všeč in bi ga radi ohranili. Miza, ki jo imajo zdaj za druženje in posedanje ob njej, je premajhna, želijo si večje, da bi lahko gostili tudi kakšno večjo družbo. Ob računalniku potrebujejo še malo več delovne površine. Želijo si tudi boljšo in po možnosti skrito razsvetljavo delovnega kotička. Prostor je nekoliko temačen, družina si želi, da bi bil svetlejši in svež, radi pa bi izkoristili tudi njegovo višino.

Najprej predlagamo odstranitev nefunkcionalne tridelne omare. Tako pridobimo veliko prostora za delovno mizo, ki se lahko razteza po vsej dolžini, od dekorativnega opečnatega zidca naprej. Delovni kotiček tako postane dovolj velik, da ga lahko hkrati uporabljata vsaj dva.

Namesto tridelne omare predlagamo viseče omare, ki bi jih umestili nad pisalno mizo. Ličnice naj bodo matirano bele, saj bo tako prostor veliko svetlejši. Do višine 180 cm so še dosegljive, nad to višino pa bi bil utor, v katerega bi namestili pomično lestev za dostop do višjih omar. Tam se lahko shranjujejo stvari, ki so redkeje v uporabi. Osvetlitev mize je predvidena z LED-trakom, ki je skrit pod robom viseče omare. Pod pisalno mizo je dovolj prostora za manjša predalnika na koleščkih, ki ju lahko poljubno premikamo.

Stilska osvežitev je bila narejena v sodelovanju z revijo Delo in dom in je bila objavljena v reviji ter na spletni strani. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Objavljeno v: celovito, stilska osvežitev.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi celovito prenovili hišo ali stanovanje ampak ne veste kako?

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …