Stilska osvežitev: Posodobitev v dveh korakih

Napisal/a: Valentina Vovk, 28. November, 2016

Dnevna soba je kljub starosti odlično ohranjena, se pa slogu opreme opazi, da je že precej v letih. Ker je kuhinja obnovljena, je kontrast še toliko večji. Lastniki so predlagali, da opremo le delno osvežimo. Preoblečemo ali zamenjamo kavč in uredimo posodobljen računalniški kotiček, medtem ko bo omara še ostala. Kavč je že zdavnaj odslužil svoje in je žal že tako iz mode, da je potreben menjave. Enako velja za omare, ki naj bi ostale. Prehod med dnevno sobo in kuhinjo je »obokana« odprtina, ki je prav tako zastarel element. Svetila so sicer skladna, vendar sta stenski svetilki nepotrebni, saj ni točno definirano, kaj pravzaprav osvetljujeta. Ambientalno svetlobo lahko dosežemo na veliko manj vpadljive načine.

Glede na prej povedano in to, da so tlaki že zamenjani, priporočamo popolno prenovo dnevne sobe, vendar v dveh korakih. Najprej predlagamo nov, bel oplesk in nakup novega kavča. Ta naj bo preprostih ravnih linij in po možnosti s snemljivo prevleko. Tako bo vedno lep, ko se ga naveličate, pa si preprosto omislite novo barvo prevlek. Zraven naj stoji tabure, ki lahko postane podaljšek kavča ali pa nadomešča klubsko mizico.

Stilska osvežitev je bila narejena v sodelovanju z revijo Delo in dom in je bila objavljena v reviji ter na spletni strani. Več o njej si lahko preberete tukaj

Objavljeno v: celovito, stilska osvežitev.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi celovito prenovili hišo ali stanovanje ampak ne veste kako?

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …