Stilska osvežitev: Nizek in podolgovat spalni prostor

Napisal/a: Valentina Vovk, 7. March, 2017

Prostor je komajda stojne višine, poleg tega mu primanjkuje dnevne svetlobe, saj je v stanovanju le eno veliko okno. To je prav nasproti postelje, zato ni večjih težav s prezračevanjem, čeprav je prostor nizek in poln vogalčkov. Oprema stanovanja je preprosta, vse stene so bele, osnovno vodilo pri urejanju je bila cenovna ugodnost, veliko lastnega dela in idej naredi sam. Tako je tudi postelja sestavljena iz palet. Za njo je še en ozek in podolgovat prostor, kjer je zdaj pomožno ležišče, v prihodnosti pa ne bo potrebno. Last­nik bi rad v spalnico umestil tudi garderobo. Želi si boljše osvetlitve in več površin za dekor, da bi spalnico malo personiziral.

Predlagamo novo posteljo oziroma posteljni okvir z letvenim dnom. Tukaj smo izbrali oblazinjeno posteljo, ki bo zaradi zaobljenih robov mamljivejša. Prav bi prišel tudi dviž­ni mehanizem, da bi prostor pod posteljo izkoristili za shranjevanje krame ali recimo športne opreme. Tam, kjer je zdaj pomožno ležišče, bi preprosto po vsej dolžini namestili police in tako pridobili veliko prostora za shranjevanje oblačil. Namesto z vrati bi omaro zaprli z lahko in svetlo bombažno zaveso. Tako bo prezračevanje lažje, saj omara ne bo tesno zaprta. V njej bi namestili led svetlobne trakove, ki ob večerih tudi skozi zaveso diskretno osvetljujejo prostor. Nišo med dvema stebroma lahko lepo zapolnijo poličke, na katerih bi svoj prostor dobile knjige in tudi kakšna lepa dekoracija.

Stilska osvežitev je bila narejena v sodelovanju z revijo Delo in dom in je bila objavljena v reviji ter na spletni strani. Več o njej si lahko preberete tukaj.


Objavljeno v: celovito, stilska osvežitev.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi celovito prenovili hišo ali stanovanje ampak ne veste kako?

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …