Stilska osvežitev: Most za iskoristek prostora v spalnici

Napisal/a: Valentina Vovk, 22. December, 2016

Zeleno-bela omara, ki stoji desno od vrat, je prišla iz starega stanovanja, ki je bilo bolj pisano. Ravno prav velika je bila, da so jo lahko postavili v spalnico. Odprte police so postale priročno odlagališče za drobnarije, drugače pa v njej visijo vrhnja oblačila, saj v hodniku ni dovolj prostora za omaro. Vgradna omara z drsnimi vrati pa je ravno premalo globoka, da bi vanjo lahko obešali plašče. Ker je očitno, da je priročna omara iz nekega drugega časa, jo želi lastnica zamen­jati s sodobnejšo.

Trenutna postavitev postelje in vgradne omare se tudi nam zdi najboljša. Novo omaro pa bi umestili za vzglavje postelje. Na eni strani predlagamo dvokrilno omaro, ki bo uporabna podobno kot prejšnja, na drugi strani pa nizko omarico in poličko za odlaganje knjig in drobnarij. Med obema stranema sta še viseči omarici, ki povezujeta vse skupaj v celoto. Novi element deluje kot klasični most, ki je bil priljubljena rešitev v sedemdesetih in osemdesetih letih. Vendar je nekoliko posodobljen in po našem mnenju takšna postavitev omogoča najboljši izkoristek prostora. Na steno desno od vhoda v spalnico, ki se zdaj sprosti, pa lahko razporedimo priročne in zanimive obešalnike. Ti delujejo dekorativno, uporabni pa so tudi za obešanje plaščev obiskovalcev. Na polički ob nočni omarici je prostor za različne šatulje za nakit in druge drobnarije ter kakšno dekorativno vazico.

Stilska osvežitev je bila narejena v sodelovanju z revijo Delo in dom in je bila objavljena v reviji ter na spletni strani. Več o njej si lahko preberete tukaj.


Objavljeno v: celovito, stilska osvežitev.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi celovito prenovili hišo ali stanovanje ampak ne veste kako?

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …