Stilska osvežitev: Majhna, a svetla kopalnica

Napisal/a: Valentina Vovk, 24. March, 2017

Kopalnica je zelo majhna, poleg tega je v njej še pralni stroj, saj drugje v stanovanju zanj ni prostora. Bralka si namesto kopalne kadi želi pršno kabino, potrebovala bi tudi dodaten prostor za shranjevanje kozmetike in kopalniškega tekstila. Kopalnica je tako zastarela, da je potrebna temeljite prenove in ne le stilske osvežitve. Okno je veliko, vendar je postavljeno tako, da kabine za prhanje ni mogoče umestiti drugače, kakor da delno prekriva okno.

Razmislili smo o rešitvi, ki bi potrebovala čim manj posegov, sicer pa prostor sam ne dopušča prav veliko sprememb. Tam, kjer je bila prej kopalna kad, predlagamo pršno kabino. Ta je najlepša, če nima kadi. Namesto sedanjega tlaka predlagamo cementni polimer v svetlo sivi barvi, ki naj bo pri pršni kabini speljan tako, da ima rahel naklon navzdol, proti kanaleti, kjer bo odtekala voda. Takšna obloga naj se nadaljuje tudi po stenah v kabini ter na pregradi med kabino in pralnim strojem. Gre za oblogo, ki ni samo lepa, ampak tudi praktična, saj ni fug, v katerih bi se zadrževala umazanija. Steklo pršne kabine delno prekriva okno, vendar to ne bo motilo dnevne svetlobe, saj bo v kopalnico prosevala skozi steklo. Okensko polico lahko izkoristimo za odlaganje kozmetičnih pripomočkov in morda kakšnega dekorativnega predmeta ali zelene lončnice.

Stilska osvežitev je bila narejena v sodelovanju z revijo Delo in dom in je bila objavljena v reviji ter na spletni strani. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Objavljeno v: celovito, stilska osvežitev.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi celovito prenovili hišo ali stanovanje ampak ne veste kako?

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …