Stilska osvežitev. Knjižnica potrebuje prevetritev

Napisal/a: Valentina Vovk, 13. November, 2016

Ker so knjižne police nedotakljive, predlagamo, da jih dobro prevetrite in na njih naredite prostor za akvarij, ki je zdaj postavljen na prehodu iz dnevne sobe v vežo. Tako bo prostor zadihal, namesto akvarija pa tja postavite veliko zeleno sobno rastlino, ki bo vnesla nekaj živahnosti in svežine. Vsa vrata, z balkonskimi vred, ki so zdaj pobarvana rjavo, naj bodo bela, da bodo čim manj opazna, prostor pa bo svetlejši. Predlagamo udoben, po slogu nekoliko retro kavč, ki naj bo obrnjen proti televizorju in knjižnim policam. Tako boste pridobili nekoliko bolj intimen kotiček, saj bo pogled usmerjen stran od vrat.

Za zofo je dovolj prostora še za konzolno mizico, na katero lahko postavite kakšno lepo vazo, svetilko in podobne predmete. Tako lahko prostor dekorirate letnemu času primerno in vanj vnesete še nekaj več osebnega sloga.

Svetila na lesenih tramovih nadomestite z močnejšimi in varčnejšimi led-svetili, ki oddajajo tudi bolj belo svetlobo. Nad zofo predlagamo viseč lestenec, ki bo sobi dal značaj, lahko pa se namesto njega odločite za stoječo svetilko. V hodniku predlagamo nižjo in daljšo omarico za čevlje, ki bo uporabna tudi kot klopca za preobuvanje.

Stilska osvežitev je bila narejena v sodelovanju z revijo Delo in dom in je bila objavljena v reviji ter na spletni strani. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Objavljeno v: celovito, stilska osvežitev.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi celovito prenovili hišo ali stanovanje ampak ne veste kako?

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …