Stilska osvežitev: Delovno površino pridobimo s kuhinjskim otokom

Napisal/a: Valentina Vovk, 8. December, 2016

Dvosobno stanovanje je razmeroma novo in večidel na novo opremljeno. Glede na potrebe družine manjka vsaj en prostor, tj. delovna soba. Dnevni prostor je dovolj velik, da lahko združuje še kuhinjo z jedilnico in delovni kotiček, problem je le organizacija tlorisa. Lastnico najbolj moti pomanjkanje kuhinjskih delovnih površin. Tudi sicer je kuhinja potrebna posodobitve, saj jo ima par še iz svojih študentskih let. Nekoliko iz mode je še trenutni oplesk prostora, ki je v kombinaciji bele in marelične barve.

Lastnika sta razmišljala, da bi bila nova kuhinja postavljena v L, vendar mislimo, da to ni optimalna postavitev. Predlagamo kuhinjski otok, pod katerim bi pridobili dovolj dodatnih shranjevalnih površin, na pultu pa še želeno dodatno delovno površino. Otok bi bil malo odmaknjen od trokrilnega okna, ki gleda na balkon. Jedilno mizo, ki je nekoliko večja od obstoječe, bi prislonili zraven. Belo omaro z odprtimi policami, ki deli delovni kotiček od dnevnega prostora, bi na eni strani zaprli, da bi dobili neke vrste pregradno steno. Ob njo bi postavili obstoječo tv-omarico, nanjo pa obesili televizor. Tako se bo stena, kjer je zdaj tv-kotiček sprostila, in ob njej lahko stoji kavč. Pri takšni postavitvi pridobimo več prostora za jedilno mizo, pa tudi sicer vse skupaj deluje bolj zračno.

Stilska osvežitev je bila narejena v sodelovanju z revijo Delo in dom in je bila objavljena v reviji ter na spletni strani. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Objavljeno v: celovito, stilska osvežitev.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi celovito prenovili hišo ali stanovanje ampak ne veste kako?

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …