Skandinavski pridih

Napisal/a: Jure Judež, 17. November, 2014

Nakup novega stanovanja je velika investicija in za večino od nas ni ravno mačji kašelj odšteti nekaj deset tisoč evrov. In potem je potrebno stanovanje še opremiti, za kar so večinoma sredstva zelo omejena. Opremljanja se zato lahko lotimo fazno in za začetek opremimo le tisto, brez česar ne moremo živeti.

Predno smo se ga lotili ...

Mlada družina nas je prosila za pomoč pri opremi njihovega novega stanovanja. Želeli so preprosto opremo čistih linij s skandinavskim pridihom. Zaradi omejenih sredstev, približno 10.000 EUR, smo se odločili, da se opremljanja lotimo fazno.

Nekaj stene je padlo ...

Ko smo se odločili kakšna bo zasnova prostora in pohištva (idejni projekt), smo se lotili izvedbe. Prva ‘žrtev’ je bila predelna stena, ki smo jo podrli, da smo prostor odprli proti spalnici in pridobili prostor za knjižno omaro. Nato smo zbrusili obstoječi lakiran, lamelni parket, in ga naoljili, da smo lesu vrnili njegov naravni ton in toplino.

Oprema, ki smo jo zasnovali, je preprosta, a funkcionalna v kombinaciji bele barve in hrastovega furnirja. Celoten interier pa sledi barvni paleti monokromatskih tonov.

Test barve

Foto: celovito.si

Del predelne stene smo nadomenstili z igrivimi policami - knjižna omara, ki občasno služi tudi kot plezalna stena in poligon za najmlajše. Poleg je še stena za žogarijo (beri: obloga radiatorja s perforacijo). Dve muhi na en mah!

Foto: celovito.si

Foto: celovito.si

Celovita oprema stanovanja je zajemala:

Skupaj je celotna investicija znašala dobrih 12.000 EUR.

Seveda pa vsega ne bi zmogli brez mojstrov iz Mizarstva Kraševec, ki so nam pomagali, da smo projekt speljali tako, kot smo si želeli.

Najbolj pa smo veseli, ko dobimo takšen pozitiven odziv naših strank:

“Midva sva nad storitvijo ekipe Celovito izjemno navdušena in jo vsakomur priporočava. Najbolj sva zadovoljna s tem, da so bile upoštevane praktično vse najine želje, da smo se držali proračuna in da smo kljub končni časovni stiski vse izpeljali pravočasno. Poleg tega je bila komunikacija jasna in učinkovita. 

Ljudem, ki se bojijo arhitektov, rečem to, da z izbiro ekipe Celovito dejansko prihraniš. Zakaj? Ker res delete dobro in vam človek lahko zaupa. To tudi pomeni, da sam ne zapravljam časa s hojo po trgovinah, težje me doleti skušnjava, da bi se napotil npr. v Lesnino po jedilno mizo za 500 € in na koncu bi obupan prišel domov z neko rešitvijo za 1500 €, ker bi ugotovil, da pod 500 ni nič pametnega. In na koncu - kar je najpomembnejše - vem, da je prostor moj dom. Hvala
!”

Hvala tudi vama Anja in Miha!

Objavljeno v: projekti, preobrazba prostora.

Morda tudi vi razmišljate o prenovi?

Bi radi prenovili stanovanje, na novo opremili otroško sobo ali uredili vrt, ampak ne veste kako?
Oglejte si naše pakete ali pa nas pokličite za nasvet na 059 713 620.

Kaj pa vi mislite?

blog comments powered by Disqus

Drugi zapisi …